Stille verkoop

Sommige verkopers kiezen ervoor om hun woning (voorlopig) in de stille verkoop te zetten.

Stille verkoop betekent dat uw woning te koop staat, zonder dat we de gebruikelijke kanalen inzetten om uw woning te verkopen, zoals Funda of een Te Koop bord. Bij stille verkoop richten we ons uitsluitend op ons netwerk en onze contacten om potentiële kopers te vinden die perfect matchen bij uw woning.

Waarom stille verkoop?

Een stille verkoop kan een goede optie zijn als u uw woning pas over een bepaalde periode wilt verkopen. Dit werkt uitstekend bij de volgende opties:

  • uw nieuwbouwwoning wordt pas over een langere periode opgeleverd;
  • u heeft een bestaande woning gekocht, maar de overdracht is pas laat ingepland;
  • u wilt eerst rustig op zoek gaan naar een nieuwe woning, maar alvast uw woning te koop aanbieden;
  • indien u uw woning alleen onder bepaalde voorwaarden wilt verkopen.

Hoe werkt stille verkoop?

Als u ervoor kiest om uw woning in de stille verkoop te zetten, dan komt één van onze makelaars vrijblijvend bij u langs om de verkoop- en werkwijze toe te lichten. Er wordt een vraagprijs bepaald en de datum van overdracht wordt vastgesteld. De fotograaf zal foto’s maken en de woning wordt alleen gepresenteerd in het zoeksysteem van alle makelaars.

Potentiële kopers

Indien een potentiële koper zich meldt bij ons, informeren wij deze persoon eerst over de gang van zaken. Hierdoor krijgen we alleen kijkers die ook serieus geïnteresseerd zijn. We plannen, in overleg met u, een bezichtiging in. Deze transparantie en geen druk van de markt worden altijd zeer gewaardeerd door zowel kijker als verkoper. Een stille verkoop staat gelijk aan een stressvrije aanpak.