Stap voor stap kopen

Je bent eruit; je gaat een huis kopen. Bij het kopen van een huis is het belangrijk dat je goed voorbereid ter werk gaat. Een huis kopen doe je tenslotte niet dagelijks. Kanters Garantiemakelaars begeleidt je bij de aankoop van jouw woning in 4 stappen.

Fase 1: Voorbereiding & onderzoek

De zoektocht naar jouw ideale woning kan een hele klus zijn. Hoe vind je het droomhuis dat voldoet aan al jouw verwachtingen tegen de vraagprijs die je bereid bent te betalen? Naast jouw eigen zoektocht via de bekende paden, kunnen wij ondersteunen in het zoeken naar jouw ideale woning. Doordat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de regio, kennis hebben van de lokale huizenmarkt, over een breed netwerk beschikken en jarenlange ervaring hebben, kunnen wij soms woningen aandragen die nog niet op de markt zijn of bijvoorbeeld in de stille verkoop staan. Het loont daarmee altijd om je bij ons in te schrijven.  Uiteraard kunnen wij ook het gehele aankooptraject begeleiden. Om zo gericht mogelijk voor je op zoek te gaan, wordt jouw woonprofiel vastgelegd, worden duidelijke afspraken gemaakt, het aankooptraject toegelicht en de financiële mogelijkheden besproken. Zo weet je exact wat wij voor jou gaan doen en wat jouw bestedingsruimte is.

Fase 2: Bezichtigen & vergelijken

Denk je een geschikte woning te hebben gevonden en wil je binnenkijken? Dan plannen we een bezichtiging. Ook als je ’s avonds of op een zaterdag een huis wilt bezichtigen, zullen wij proberen dit mogelijk te maken. Tijdens de bezichtiging ondersteunen wij je graag bij de beoordeling van het huis. De visuele onderhoudsstaat wordt beoordeeld en de woning wordt vergeleken met andere te koop staande woningen in de omgeving. Zo weet je of er een realistische prijs voor de woning gevraagd wordt en kun je een gefundeerde keuze maken.

Fase 3: Onderzoek & onderhandelen

Ben je geïnteresseerd om de woning te kopen? Dan willen wij eerst meer weten over het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn. Wanneer nodig winnen wij  verder informatie in over de onderhoudsstaat van de woning en zullen wij een kadastraal -, bodemonderzoek en/ of Bouwtechnokeuring laten uitvoeren. Zo kom je als potentiële koper van de woning niet voor onaangename verrassingen te staan. Door een realistische kijk op de vraagprijs en een rationele benadering op de onderhandelingen weten wij het beste uit de onderhandelingen te halen. Vanzelfsprekend word je tijdens de onderhandelingsgesprekken voortdurend op de hoogte gehouden over de stand van zaken.

Fase 4: Overdracht & na de verkoop

Wanneer je jouw droomwoning hebt gekocht, richten wij ons op een correcte en vlotte afhandeling. Zodat de ople­vering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen. Wij maken het koopcontract op of controleren het document als de verkopende makelaar dit heeft opgesteld. Wij zijn pas tevreden over de aankoop als jij ook tevreden bent. Daarmee staan wij ook na de aankoop van jouw woning voor je klaar.

Wil je meer informatie over het kopen van een huis met een aankoopmakelaar van Kanters Garantiemakelaars? Vul dan het onderstaande formulier in, bel ons via 0162-315551 of mail naar info@kanters.net.

 

Contact

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.