Isoleren met subsidie

Het is de overheid ernst om haar burgers aan het isoleren te krijgen. Het is vaak een eenvoudige manier om energiekosten te drukken en het milieu een plezier te doen. Eenvoudig wil echter niet zeggen ‘goedkoop’. Daarom is er weer subsidie voorhanden.

84 miljoen euro

Maar liefst 84 miljoen euro zat er in de portemonnee toen minister Ollongren van Binnenlandse Zaken deze uitschudde boven tafel, zo meldt de website van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Geld dat nu in de pot Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is geschoven. Huiseigenaren kunnen een aanvraag doen om een deel van het geld in eigen woning te mogen stoppen, met een maximum van tienduizend euro per huis.

Ondernemend Nederland

Aanvragen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in eigen huis kunnen vanaf 2 september worden ingediend via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, www.rvo.nl. Net onder de openingsfoto staat een SEEH-button die naar de aanvraagsite leidt. Bovendien kunnen kosten van projecten die al zijn betaald en uitgevoerd, ná 15 augustus 2019, alsnog worden ingevoerd in het systeem.

Twintig procent

Bij de maatregelen kun je denken aan het plaatsen van hoogrendementsglas of het isoleren van een vloer of gevel. Volgens de NVM dekt de subsidiepot zo’n twintig procent van kosten voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een deskundig bedrijf. De exacte voorwaarden voor het toekennen van een subsidiebedrag zijn nu al te vinden op de genoemde website.

Vragen?  

Omdat de NVM in het kader van duurzame doelen een rol ziet weggelegd voor makelaars en taxateurs is de vereniging gestart met de ontwikkeling van een makelaarsplatform dat zich richt op de verduurzaming van woningen. Heb je vragen over de duurzaamheid van een woning, dan kunnen wij je als Garantiemakelaar daar nu al vanzelfsprekend mee van dienst zijn. Kom gerust een keer op de koffie.